top of page

Winter GamesDeze winter hebben we ervoor gekozen om verschillende spelformules te voorzien. Zo zijn we dit jaar op 16 januari gestart met een eerste Texas Scramble. Het weer zat niet mee, maar de deelnemers hebben het zich niet beklaagd.


Op 13 februari spelen we de baan eens op een andere manier. We organiseren een Cross Country waarbij we afslaan op een teebox en eindigen op de green van een andere hole. Zo kunnen we langere holes spelen. Je zal een plannetje meekrijgen om je wegwijs te maken. We spelen 2 rondjes en schenken een glas jenever van Spoco om achteraf te bekomen.

27 februari wordt een "carnavalspecial". Voor de speler die het beste verkleed is voorzien we een leuke prijs! Daarnaast mag je maar 3 clubs uitkiezen waarmee je speelt, en 1 attribuut meebrengen om je tas mee aan te vullen. Het attribuut kan vanalles zijn: een tennis-, pingpong of padel- of andere racket, een biljartkeu, de staf van de Sint, een pan, of iets dergelijks. Laat je fantasie de vrije loop en verras iedereen met je keuze.


Op 12 maart is het de laatste Winter Game. Tijd voor het 'Touwtjesspel'! De Ladies kennen het zeker nog. Volgens je hcp krijg je een bepaalde lengte in touw mee op zak. Je moet wel zelf een schaar meebrengen.


Tijdens je ronde mag je stukken van je touw inzetten om je bal beter te leggen. Lig je bijvoorbeeld in de rough, en wil je op een betere plek gaan liggen voor je volgende slag, dan meet je met je touw van aan je bal tot aan die betere plek. Je legt je bal daar neer, en knipt het touw af. Dat stukje mag je dan niet meer gebruiken, maar je bal ligt wel beter, en dit wordt niet als slag geteld. Of als je bijvoorbeeld net naast de green ligt en het niet ziet zitten om je bal naar de hole te slaan, dan kan je een stuk touw nemen van aan je bal tot... met een beetje gelukt aan de hole. En zo ben je dan ineens "uitgeholed". De overschot die je binnenbrengt wordt niet in rekening gebracht. Je moet dus goed nadenken wanneer je een stukje touw inzet, en wanneer niet.


We vonden dit een mooie afsluiter van de Winter Games. Op 26 maart start het nieuwe qualifying seizoen.


78 views

Comments


bottom of page