top of page

“The story of Jack Lewis our most senior member “
Jack Lewis is sinds kort lid geworden bij WaseGolf.

Het verhaal van Jack is merkwaardig en ik mocht hem in een interview voluit zijn verhaal laten vertellen.

Jack werd geboren in Londen in het jaar 1933.

Hij had zeker geen gemakkelijke jeugd want gedurende de Blitzkrieg in 1942 geraakte hij zijn ouders kwijt en moest gedurende 18 maand leven in een schuilplaats in een park.

Hij groeide op in de Londens East End met weinig toegang tot onderwijs, veel armoede en miserie en in volle oorlogstijd.

Op zijn zeventiende besloot hij bij de Britse koopvaardijvloot te beginnen.

Zo kreeg hij de gelegenheid een deel van de wereld te zien.

Op één van zijn trips met een graanschip dat in 1954 vanuit Canada naar Antwerpen kwam ontdekte hij België en hij werd er verliefd op de dochter van een diamantslijper uit Berchem.

Hij was 21 en zijn vrouw 18 jaar toen ze trouwden. Ze waren vanaf dan voor 68 jaar samen.

Hij werkte afwisselend als bootsman bij de Belgische koopvaardij, als magazijnier bij een Britse legerbasis en ook bij, wat zijn voornaamste werk zou worden, bedrijven in de sector van de bouwkranen. Zijn grootvader was al actief in die business en hij trok enige tijd terug naar het Verenigd Koninkrijk om daar de stiel verder te leren.

Eens hij opgeleid was werkte hij op werven overal ter wereld aan bouwkranen, onder andere in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, de Verenigde Staten, Canada, Australië, Venezuela, Bahrain, …. Hij was onder andere bezig op werven in België zoals de Kennedytunnel, de Liefkenshoektunnel, het Berlaymontgebouw, diverse werven in Luik, in Luxemburg enz.

In 1967 migreerde hij naar Canada en een jaar later was hij in de USA en was daar ook actief in het kraanwerk. Hij verbleef er onder andere in Florida en North en South Carolina.

Jack was daar vele jaren aan de slag en kwam nu en dan terug naar Europa wanneer er minder werk was in Amerika.

Regelmatig kwam hij met zijn vrouw terug naar België en dan woonden zij in Koewacht.

Hij is altijd verknocht gebleven aan België.

Toen hij echter op 60 jaar met pensioen wilde gaan had hij niet genoeg middelen om in zijn oude dag te voorzien en besloot naar Hawaï te vertrekken waar hij terug een project kon doen voor kraanwerk.

Om ontmoetingen te regelen met zijn vrouw die in België was gebleven vlogen ze beiden de halve afstand naar Florida. Zijn vrouw vanuit Brussel naar Fort Lauderdale en hij vanuit Hawaï naar Fort Lauderdale.

Zijn laatste kraanwerk job voerde hij uit in Miami op zijn 68ste en ging dan met pensioen.

Hij woonde toen in Jupiter nabij Palm Beach in Florida.

In die periode was hij ook lid op een prestigieuze Golfclub in de buurt en uiteindelijk ging hij daar aan de slag in de locker rooms en had de gelegenheid grote golf persoonlijkheden te ontmoeten zoals : Tiger Woods, Greg Norman, Justin Rose, Ian Poulter, Padraig Harrington en ook Nicolas Colsaerts.

In South Carolina was hij eveneens lid van een Golf Club en speelde er competitiewedstrijden. 10 jaar gelden stopte hij met golf spelen.

Hij en zijn echtgenote hadden het plan opgevat om definitief naar België te komen.

Jammer genoeg werd zijn vrouw ernstig ziek en is zij op 86-jarige leeftijd overleden in de USA. In October 2022 is Jack dan alleen naar België gekomen en hij woont nu op een appartement in Moerbeke.

Hij was blij om lid te kunnen worden van WaseGolf en zo terug onder de mensen te kunnen komen en terug golf te spelen om in beweging te blijven.


207 views

Comments


bottom of page