top of page

Testdag osteopathie 23 December


WETENSCHAP: Testdag Osteopathie 23/12/23

Ontdek of een osteopathische techniek op het middenrif je golfswingsnelheid kan boosten. (Bericht op aanvraag)


Beste golfer,


Ik ben Cédric Foubert, reeds elf jaar zelfstandig osteopaat te Sint-Niklaas, golfer en masterstudent sportosteopathie aan de International Academy of Osteopathy.

Momenteel werk ik voor mijn masterthesis een onderzoeksproject uit dat zich richt op het effect van een osteopathische behandeling van het middenrif op de clubhoofdsnelheid bij amateurgolfers. Ik zou u graag willen uitnodigen om aan dit project deel te nemen.


Voorwaarden voor deelname: Om deel te nemen moet u voldoen aan bepaalde criteria, waaronder een leeftijd tussen 18 en 75 jaar, een handicap tussen 0 en 36, in het bezit zijn en regelmatig gebruik maken van een eigen driver en begrip van de Nederlandse taal.


Wat kunt u verwachten:

  1. Toestemmingsformulier: Voorafgaand aan het onderzoek vraag ik u om een toestemmingsformulier te lezen en te ondertekenen.

  2. Screeningsvragenlijst: Ik voer een algemene screeningsvragenlijst uit om uw veiligheid te waarborgen.

  3. Opwarming: U start met een gestandaardiseerde opwarming.

  4. Meetmoment 1: 10x maximaal slaan met de driver, waarbij de clubhoofdsnelheid wordt gemeten door een Trackman®-toestel.

  5. Loting en interventie: U wordt d.m.v. loting ingedeeld in twee groepen. Een osteopathische behandeling op het middenrif wordt uitgevoerd. Hierbij vraag ik u om uw bovenkledij uit te doen, ondergoed mag u aanhouden.

  6. Meetmoment 2: Na de interventie volgt een tweede reeks van 10 maximale golfswings met driver, weer gemeten met Trackman®.

  7. Afronding: De afspraak wordt afgerond en er is ruimte om eventuele vragen te beantwoorden.

Uw bijdrage en voordelen: Uw deelname helpt mij om te bepalen of een osteopathische behandeling op het middenrif een positief effect heeft op de clubhoofdsnelheid. Door deel te nemen draagt u bij aan het begrip van manuele behandeltechnieken op het middenrif en de optimalisatie van golfprestaties.


Het onderzoek bestaat uit één contactmoment van ongeveer 30 minuten. De testdag vindt plaats op Golfclub WaseGolf in Sint-Gillis-Waas op zaterdag 23/12/2023. Indien u geïnteresseerd bent om hieraan deel te nemen, gelieve het contactformulier in te vullen via onderstaande link of QR-code.


Indien u graag wenst deel te nemen, maar deze testdag voor u niet past, vul dan ook het contactformulier in en kies de laatse optie bij het aanduiden van uw beschikbaarheden.

Indien u meer informatie wenst alvorens een beslissing te nemen over deelname aan dit onderzoek, neem gerust contact met mij op.


Alvast bedankt en hopelijk tot binnenkort,

Met vriendelijke groet,


Cédric Foubert

Osteopaat DO. Bsc. Hons. Ost. Med.


Lavendelstraat 56

9100 Sint-Niklaas

Tel: +32 478 52 95 80

E-mail: cedric.foubert@live.be

186 views

Commenti


bottom of page