top of page

Start Matchplay Kampioenschap WaseGolf
De matchplay competitie van WaseGolf gaat deze maand van start !

De poules zijn samengesteld en één tegen één wedstrijdjes kunnen beginnen.

Voor wie dat nog niet wist : het reglement is te verkrijgen op het secretariaat.

Mocht je daar nog niet gepasseerd zijn dan vind je hieronder ook een exemplaar.

Deze versie is de enige juiste (er is nog een kleine aanpassing gebeurd)

Veel plezier aan de deelnemers !

 

REGLEMENT WASE GOLF MATCHPLAY CLUBKAMPIOENSCHAP 2024 VOOR HCP 53 tot 0

 

De eerste poulewedstrijden starten vanaf zaterdag 1 april 2024 en lopen tot zondag 23 juni 2024.

Wanneer je de wedstrijden speelt spreek jezelf af met de tegenstander. Dat mag in de week of het weekend maar wel binnen de periode zoals hierboven aangegeven.

Het maximum aantal deelnemers is 80. Na het afsluiten van de inschrijvingslijst zal er een loting plaatsvinden. Waarna de wedstrijdindeling in het clubhuis uitgehangen zal worden zodat de deelnemers hun tegenstrevers kennen en kunnen contacteren voor de individuele wedstrijden. Er worden 4 groepen gevormd van 20 spelers volgens handicap en daarna worden de groepen verdeeld per poule van 10 deelnemers zodat iedereen tijdens de poulewedstrijden tegenstrevers treft van zijn huidig niveau. Iedere speler speelt 9 wedstrijden tenzij een poule niet volledig is bezet.

 

Na de poulewedstrijden gaan er 4 spelers van elke groep door naar de 16de finale.

De 1/16, 1/8 en 1/4 finale van elke groep wordt gespeeld in juli en augustus en de halve finale en finale wordt gespeeld op zondag 22 september 2024

 

De halve finale wordt gespeeld in de voormiddag over 12 Holes voor de 4 spelers. Tussendoor is er een wedstrijd voor alle spelers die zich hebben ingeschreven voor de matchplay competitie en aansluitend vertrekken de speler voor de 3de en 4de plaats en de finale. Er worden 6 holes gespeeld voor de winst om het clubkampioenschap voor de laatste 2 spelers en voor de 3de en 4de plaats. Bij een gelijke stand wordt er doorgespeeld tot iemand de hole wint.

Indien de winnaar weet dat hij/zij niet kan deelnemen aan de volgende ronde of tussen het spelen van de volgende ronde gekwetst of ziek wordt gaat de verliezende speler door naar de volgende ronde. Graag Jean-Marc verwittigen (0479530914)

Speelschema en wedstrijdreglement:

·       Inschrijving van zaterdag 10 januari 2024 tot en met zondag 17 maart 2024

·       Poulewedstrijden van zaterdag 6 april 2024 en lopen tot zondag 23 juni 2024

·       De 1/16, 1/8 en 1/4 finale van elke groep wordt gespeeld in juli en augustus

·       Halve finale en finale wordt gespeeld op zondag 22 september 2024

·       De spelers dienen onder elkaar de datum en tijdstip voor de onderlinge ronde af te spreken behalve voor de halve finale en finale. Er zullen Whatsapp groepen gemaakt worden per 10 spelers zodat je op een handige manier kan afspreken.

·       Bij deze wedstrijd zal één speler (m of v) het opnemen tegen een andere (m of v) uit zijn poule zonder verrekening van de handicap (dus zonder extra strokes). Indien het een wedstrijd is van m tegen v dan mag maar moet niet, de v van de korte T-box afslaan op hole 1, 2, 4 en 5.

·       Indien een gestarte onderlinge ronde niet kan worden uitgespeeld door het slechte weer dan dienen de spelers een nieuwe afspraak te maken om de resterende holes te spelen.

·       De score vul je in op de matchplay scorekaart. Deze kan je bekomen op het secretariaat. Je vult slecht 1 scorekaart in per ronde. Graag namen en score duidelijk vermelden op de scorekaart. Foto nemen en doorsturen naar Jean-Marc (0479530914) en scorekaart afgeven op het secretariaat.

·       In de poulefase wordt elke wedstrijd uitgespeeld naar 12 holes. Het is belangrijk dat de 12 holes worden uitgespeeld ook indien er iemand de wedstrijd niet meer kan winnen. Ingeval van een gelijke score op het einde van de poulefase zal het hoogste aantal gewonnen holes de doorslag geven. Bij gelijke stand gaat de persoon met de hoogste handicap (53, 52, enz…) door.

·       In de poule fase krijgt de winnaar van de wedstrijd 1 punt (bv: 7-5 of 9,5- 2,5).

·       Bij een gelijke stand op het einde van de wedstrijd in de poulefase is er geen winnaar en krijgt elke speler 0,5 punten. (kan enkel bij 6-6)

·       De spelers die de hole in het minst aantal strokes maakt wint de hole en krijgt 1 punt.

·       Als de spelers dezelfde score halen bij een hole krijgen zij elk een ½ punt.

·       Wanneer een speler tijdens het spelen van een hole inziet, dat het verschil met het aantal slagen t.o.v. zijn tegenstander te groot is, mag hij de hole geven.

·       Het geven van een hole mag niet worden geweigerd of herroepen.

·       Een match is gewonnen door de speler met de meeste punten na 12 holes.

·       Rangschikking in de poule:

 

-       Het aantal punten

-       Het aantal gewonnen matchen

-       Het aantal gewonnen holes

-       De hoogste handicap (53, 52, enz…)

 

·       De eerste 4 van elke poule gaan naar de volgende ronde. Daar speelt de winnaar van poule A tegen de nummer 4 van poule B, de 2de van poule A speelt tegen de 3 van poule B de 3 van poule A speelt tegen de 2de van poule B en de 4de van poule A speelt tegen de 1ste van poule B.

·        Na de poulefase wordt er steeds gespeeld met rechtstreekse uitschakeling. Jullie spelen terug 12 holes en indien er na de 12 holes een gelijke stand is (6-6) dan speel je verder tot iemand de volgende hole wint.

·       De behaalde resultaten worden vermeld op de matchplay scorekaart en na de wedstrijd afgegeven op het secretariaat. Graag ook een foto nemen van de scorekaart en doorsturen samen met de namen van de spelers via Whatsapp naar Jean-Marc 0479 530 914.

·       Indien de spelers twijfelen of een verschil van mening hebben, moeten zij de match zonder oponthoud voortzetten, maar kan een speler een claim kenbaar maken bij de wedstrijdcommissie.

·       De claim kan alleen in behandeling genomen worden als hij tijdig wordt ingediend, ter plekke aan zijn tegenstander is gemeld en er op de scorekaart melding is van gemaakt.

·       Na controle van de scorekaarten zal de uitslag op het scorebord worden weergegeven.

·       Hole 4: Indien er iemand met een hogere handicap dan HCP 36 in de flight zit zal deze speler vanaf de korte tee box afslaan. Indien beide spelers een HCP hoger dan 36 hebben zullen zij beide afslaan vanaf de korte tee box. Beide spelers hebben een HCP lager dan 36 dan is het afslaan vanaf de verre tee box, behalve bij een wedstrijd tussen M en V.

·       De wedstrijden zijn niet qualifying en hebben geen invloed op de HCP.

·       De speler speelt tijdens deze wedstrijd het hele jaar met dezelfde HCP ongeacht de HCP tijdens qualifying wedstrijden zakt of stijgt.

·       HET NIET SPELEN VAN WEDSTRIJDEN: Als de spelers er niet in zouden lukken om (opnieuw) onder elkaar af te spreken voor de onderlinge ronde, dan dient deze gespeeld te worden op de laatste dag van de vooropgestelde periode (23 juni 2024). Komt een speler niet opdagen dan wint de andere speler de wedstrijd. In geval van de klaarblijkelijke onwil of het manifest stilzwijgen om (opnieuw) af te spreken met de andere spelers kan de organisator de onderliggende ronde – zo nodig- beslissen naar billijkheid. Algemeen kan de niet-naleving van dit regelement, onsportief gedrag, en herhaalde forfaits of no-shows, leiden tot uitsluiting van de wedstrijd. Het is noodzakelijk, ook als je reeds zeker bent van kwalificatie voor de volgende ronde, dat je alle wedstrijden in je poule speelt. 

·       SPOCO fungeert hier als wedstrijdcommissie.

·       De prijsuitreiking zal plaatsvinden op de finale dag. Elke deelnemer ontvang een prijs. Personen die niet aanwezig kunnen zijn op de prijsuitreiking kunnen hun prijs ophalen op het secretariaat.

 

Bij deze wens het sportcomité jullie veel speelplezier en veel succes tijdens het matchplay clubkampioenschap 2024.

 

Indien je nog vragen hebt dan mag je die altijd sturen naar rabbitscaptain@wasegolf.be of aan de andere leden van het sportcomité.

 

De captains en SPOCO

136 views

Comments


bottom of page