top of page

Rules - Sessies op 5 & 6 AprilHierna volgen nog enkele tips in verband met de Golfregels.

Meteen maken wij van de gelegenheid gebruik om de aandacht te vestigen op TWEE GOLFREGEL SESSIES die wij met SPOCO zullen organiseren OP DE BAAN met praktische voorbeelden.

Deze sessies hebben plaats op Vrijdag 5 en Zaterdag 6 April en worden warm aanbevolen aan zowel beginners als meer ervaren leden.

Inschrijven kan zodra dit live komt op BE Golf.

 

Hierbij enkele interessante weetjes :

 

Hoeveel clubs mag ik bij hebben op de baan ?

Het is belangrijk dat je voor je ronde het aantal clubs in je tas telt. Je mag er namelijk maximaal veertien meenemen. Het maakt niet uit welke clubs dit zijn; bijvoorbeeld drie drivers of twee putters mag zolang het er in totaal maar maximaal veertien zijn. Als je meer clubs bij je hebt, moet je voor elke gespeelde hole twee strafslagen bij je score optellen maar met een maximum van slechts twee holes. Je hoeft dus maximaal vier strafslagen bij te tellen. Minder clubs meenemen mag altijd.

 

Mag ik mijn bal schoonmaken tijdens een golfronde ?

Of je je bal mag schoonmaken, hangt af van de plaats en reden waarom je dat doet. Als je op de green ligt, mag het altijd. In de baan mag het alleen als je je bal volgens de regels mag opnemen, bijvoorbeeld bij het ontwijken van een konijnenhol. Er zijn drie gevallen waarin je je bal niet mag schoonmaken.                                                                                                        1.Om vast te stellen of je bal onbruikbaar is. Er zit misschien een scheurtje in je bal. Je mag de bal opnemen en bekijken of die onbruikbaar is. Je moet je bal markeren. Je mag de bal alleen zover schoonmaken als nodig is om te kunnen zien of je bal onbruikbaar is.                      2. Als je je bal wilt identificeren. Als je je bal wilt identificeren, markeer je je bal en mag je bal alleen zover schoonmaken als nodig is om je bal te kunnen identificeren.                              3. Als de bal het spel helpt of hindert. Het kan zijn dat je bal in de weg ligt voor de slag van een andere speler. Je ook mag deze ook nu niet schoonmaken. Als je in deze drie gevallen de bal toch schoonmaakt of als je vergeet te markeren, dan maak je een fout in de procedure. Voor het maken van een procedurefout krijg je een strafslag.       

Oei, ik heb een verkeerde bal geslagen ! Wat nu ?                                                                               Het overkomt iedereen wel eens : je komt op de green, je hebt je bal gemerkt, je kijkt goed en ziet dat de bal die je net hebt geslagen, niet de jouwe is. Balen ! Voor het spelen van de verkeerde bal krijg je twee strafslagen. Je moet terug en je eigen bal alsnog spelen. De slagen met de verkeerde bal vervallen. Je moet de fout herstellen voordat je van de volgende afslagplaats speelt, anders word je gediskwalificeerd. Om fouten te voorkomen is het handig een merkteken op je bal te zetten. Ook mag je altijd je bal identificeren als je twijfelt. Maak hier dus ook gebruik van.

Bewogen bal bij zoeken                                                                                                                         Je mag tijdens het spel je bal niet zomaar oppakken of bewegen. Als dit toch gebeurt, krijg je één strafslag. Maar als je aan het zoeken bent en je beweegt per ongeluk je bal omdat je er bijvoorbeeld tegenaan trapt, dan krijg je hier geen strafslag voor. Je moet de bal terugplaatsen op de plek waar hij lag. Ook als je medespeler of je tegenstander bij matchplay tijdens het zoeken per ongeluk je bal beweegt, moet de bal worden teruggeplaatst.


90 views

Comments


bottom of page