top of page

Rabbits zet de stap naar onze wedstrijden


Voor wie nog twijfelt in golf termen zijn de RABBITS de (vooral) beginnende golfers met een HCP tussen 53 en 36. Eens je de 36 HCP bereikt ben je geen Rabbit meer.

Het is bekend en de meesten van ons hebben het meegemaakt. Je bent pas begonnen met golf. Soms lukt het al eens redelijk goed maar soms bak je er niks van en je snapt soms niet waarom. Niet opgeven is de boodschap !

Golf is geen eenvoudige sport en je moet de tijd nemen om het aan te leren, je eigen weg te vinden, ontdekken wat bij jou werkt en wat niet, voldoende les nemen en vooral heel veel oefenen op de driving range, pitchen en chippen en bunkershots oefenen en zeker ook het putten oefenen op de putting green en thuis bijvoorbeeld op een putting mat.

De juiste klik vinden voor je golfspel kan even duren, bij de enen een aantal maanden maar bij de meesten een paar jaar en dan lukt het nog niet altijd even goed.


Om de beginners zoveel mogelijk te begeleiden en vertrouwd te maken met het golfspel zijn er bij onze club tal van mogelijkheden : lesgevers staan klaar om je techniek bij te spijkeren, captains, marshalls en ervaren senior spelers zijn altijd bereid om nieuwe golfers te helpen en wegwijs te maken.

Marshalls begeleiden je met de etiquette en flow van het spel op de baan. Dit is niet met de bedoeling om spelers te bestraffen maar om voor iedereen een vlotte en aangename golfervaring te creëren met respect voor de baan en voor je medespelers.


Het Sportcomité heeft voor 2024 een prachtige Wedstrijdkalender voorbereid met voor iedereen wat wils en aangezien we het in deze rubriek over de Rabbits hebben wil ik daarover nog dit kwijt :


1)     Jullie Rabbits Captain is Jean-Marc Heyninck en mocht hij nog geen contact hebben gehad met jullie spreek hem dan gerust aan of laat het secretariaat weten dat hij contact met jullie moet opnemen.

Hij zal met genoegen op jullie vragen antwoord geven en desgewenst zal hij of één van de andere captains of buddies eens met jullie een rondje lopen op de baan en aan de hand van de praktijk nuttige raad en tips geven.


2)     Het Sportcomité heeft er voor gezorgd dat er iedere maand een wedstrijd is op WaseGolf (op Zaterdag of Zondag) specifiek voor Rabbits.

Indien er nog wat drempelvrees is om aan een reguliere wedstrijd deel te nemen kan dit de instap zijn voor de Rabbits omdat je dan meteen bij collegas beginners terecht komt.


3)     Behalve de Rabbits wedstrijden zijn er ook tal van andere wedstrijden waar Rabbits kunnen op inschrijven. Informatie daarover zal je kortelings zien verschijnen in iGolf/BEGolf en binnenkort ook op de website WaseGolf.be bij Ledeninformatie/ Wedstrijdkalender. De Wedstrijdkalender 2024 zal tegen half Januari online staan.

Zeker voor de wedstrijden op WaseGolf beveel ik jullie aan om deel te nemen. Het maakt niet uit dat je eens een slechte beurt maakt of iets verkeerd doet. De ervaren golfers hebben dit allemaal zelf meegemaakt en kunnen dan ook de ideale adviseurs zijn om je vertrouwd te maken met de gang van zaken op wedstrijden.


4)     Er zijn in 2024 ook prachtige uitstappen voorzien naar andere golfterreinen in Vlaanderen, Wallonië en Nederland. Verschillende van deze wedstrijden zullen ook toegankelijk zijn voor Rabbits hetzij vanaf HCP 45 maar ook soms vanaf HCP 53. Laat deze gelegenheid niet voorbijgaan. Je komt zo ook op terreinen waar normaal HCP 36 vereist is. In je flight zullen minstens 2 spelers meedoen die HCP 36 of lager hebben. Dit is een unieke kans om bij te leren. Hou er echter rekening mee dat jij zelf wat moet inschatten of je klaar bent om op dergelijke terreinen mee te spelen. Indien het op WaseGolf nog helemaal niet goed lukt dan is dit misschien nog wat te vroeg. Vraag ook raad aan je lesgever en/of de Rabbits captain.


5)     Een interessant initiatief is ook de sessies ‘Praktijk Rules op de Baan’. Twee sessies vinden plaats op Vrijdag 5 April en Zaterdag 6 April. Aan de hand van praktische situaties op de baan wordt dan toelichting gegeven over de Golfregels. Dit is een aanrader voor alle leden zowel Rabbits als meer ervaren golfers. Het brengt je direct in contact met de praktijk en schept meer klaarheid over een aantal situaties die zich kunnen voordoen tijdens een wedstrijd of een partijtje golf en verschaft meteen ook de juiste oplossing in lijn met de Golfregels. Heb je dit in de praktijk gezien dan onthou je dit vast beter dan boekenwijsheid !


6)     Vergeet ook niet dat golf een sociale sport is waarbij je veel mensen leert kennen en na een partijtje golf volgt meestal een gezellig nakaarten bij een drankje samen met de medespelers en dit is minstens even belangrijk als het spel of de wedstrijd zelf. In onze brasserie of bij goed weer op het terras worden vriendschappen gesmeed en afspraken gemaakt om samen op pad te gaan voor een partijtje golf op onze club of er buiten.

100 views

Comments


bottom of page