top of page

Jonge Belgische golfer Axel, lid van de WaseGolf, presteert bewonderenswaardig in Panamese wedstrijd
Axel, een jong lid van de WaseGolf, heeft onlangs deelgenomen aan een golfwedstrijd van drie dagen in Panama. De wedstrijd bestond uit drie rondes, en nog een oefenronde bij aankomst in Panama.


De wedstrijd was uitdagend vanwege de specifieke omstandigheden op de baan. Het bermudagras was bijzonder moeilijk te bespelen en de greens waren extreem snel en glooiend. Ondanks deze obstakels was Axel de enige Belgische deelnemer in zijn leeftijdscategorie, de U13-14. Hij nam het op tegen 14-jarigen uit de Verenigde Staten, Panama, Costa Rica, Nicaragua, Mexico en andere landen.


De afslag werd genomen vanaf de witte tee's en de concurrenten waren allemaal bekwaam en goed op de hoogte van de baan. Ook de temperatuur was een tegenstander, omdat de hitte intens was. Axels prestatie in de eerste ronde was +15, gevolgd door een veel betere +10 in de tweede ronde. In de laatste ronde presteerde Axel nog beter, met een score van +7. Dit betekende dat hij beter speelde dan zijn handicap!


Axels uiteindelijke ranking was 10e plaats overall, wat een indrukwekkende prestatie was in zo'n hoog niveau competitie. Als Axel in de eerste ronde net zo goed had gepresteerd als in de laatste ronde, had hij bij de top vier kunnen eindigen. Axel keert huiswaarts met veel ervaring en een positieve houding.


Axels volgende grote uitdaging is het Europees Kampioenschap 2023 in Schotland eind mei. Zijn uitstekende prestatie in Panama suggereert dat hij goed voorbereid is om deze uitdaging aan te gaan, en is een trotse vertegenwoordiger van de WaseGolf.

125 views

Comments


bottom of page