top of page

Greenkeeping - maandag 24 juni holprikkenOp maandag 24 juni staat er holprikken op de planning van greenkeeping. Dit wil zeggen dat de baan een volledige dag bezet is. Natuurlijk kan het weer nog stokken in de wielen steken en dat we de werken moeten uitstellen.Wist je dat’je - Holprikken en bezanden van de greens


Veel golfers ervaren het prikken en bezanden van de greens als een ergernis, vooral wanneer de greens er op hun best uitzien. Dit proces is echter essentieel voor de gezondheid van de baan en de speelkwaliteit op de lange termijn.


De reden achter prikken en bezanden:

Het prikken van gaten en vullen met zand zorgt ervoor dat water kan verdampen en zuurstof de bodem kan binnendringen. Een gezonde bodem bevat mineralen, water, lucht, en organisch materiaal. Te veel organisch materiaal kan leiden tot bodemverdichting, waardoor water wordt vastgehouden en schimmelziektes zich kunnen ontwikkelen.

Bodemverdichting ontstaat zowel tijdens de aanleg van de baan als door het betreden van golfers, buggy’s, en onderhoudsmachines. Dit probleem verergert na regenval. Om dit te verhelpen, gebruiken we twee keer per jaar beluchtingsmachines. Stalen pennen gaan de bodem in en halen een propje uit de grond. Deze gaatjes in de grond zorgen voor luchttoevoer, wat de balans voor het gras verbetert.


Waarom juist in de warmere maanden?

Prikken en bezanden gebeurt tijdens het groeiseizoen zodat het gras snel kan herstellen. Dit voorkomt dat de kwaliteit van de baan achteruitgaat en dat deze vatbaarder wordt voor schimmels en ziektes. 


Conclusie:

Hoewel prikken en bezanden tijdelijk ongemak veroorzaakt, is het essentieel voor een gezonde, hoogwaardige speelomgeving op de lange termijn. 

WaseGolf laat je bal rollen… tot in de hole!1 view

Commentaires


bottom of page