top of page

Blauwe paaltjes op de baan ...
Blauwe paaltjes die op een golfterrein staan, markeren de GUR (Ground Under Repair) aan. GUR is een gebied op de golfbaan dat momenteel onderhoud nodig heeft of herstellingen ondergaat. Dit kan variëren van graszoden die worden vervangen, tot grondwerkzaamheden of problemen met onkruid, of zoals nu voor wateroverlast.


Het doel van het markeren van GUR is om spelers te waarschuwen voor gebieden waar ze extra voorzichtig moeten zijn of waar ze bepaalde regels moeten volgen. Spelers mogen bijvoorbeeld geen bal spelen vanuit een GUR gebied, en als ze per ongeluk hun bal in een GUR gebied laten vallen, moeten ze hem verplaatsen naar een plek buiten het GUR gebied, zonder een strafslag.


Het markeren van GUR is belangrijk voor de algehele kwaliteit van de golfbaan en om een eerlijk spel te garanderen voor alle spelers. Dit kan helpen om de baan in een goede staat te houden en problemen te voorkomen voor zowel de spelers als het onderhoudsteam.


Als u een blauw paaltje ziet op de baan, let er dan op dat u hier rekening mee houdt tijdens uw spel en volg de regels voor GUR om een eerlijk en veilig spel te garanderen voor iedereen.

208 views

Comments


bottom of page