top of page

Beter chippen met de 'Luiten-methode'

Wie weet, werkt het ook voor jou ?

Bekijk het via deze link : https://youtu.be/-fk5xwGTF18

Met goed chippen kun je veel slagen winnen. Joost Luiten had lange tijd grote problemen met de korte slagen rond de green. Hij bedacht een oplossing die perfect voor hem werkt: chippen met de rechterhand boven. Ook iets voor jou?

Of je nu een topprofessional bent of een amateurgolfer, goed chippen doet wonderen voor je score. Joost Luiten was het op een bepaald moment helemaal kwijt rond de greens, zelfs de meest simpele chipjes zorgden voor paniekaanvallen bij de beste Nederlandse golfer ooit. Luiten leed aan de gevreesde yips, een schrikbeweging die goed balcontact onmogelijk maakt. Wat hij ook probeerde, hoe meer uren hij ging trainen, het chippen werd alleen maar slechter. Om van de yips af te komen, moest Luiten iets rigoureus anders gaan doen. Hij besloot de handen andersom te doen, dus de rechter- boven de linkerhand. Door op die manier te chippen heeft de beste golfer van Nederland het vertrouwen rond de greens helemaal teruggevonden.

Het grote voordeel van chippen met de rechterhand boven: de beweging komt veel meer uit de schouders, de handen blijven passief. De meest gemaakte fout bij het chippen is niet de loft op de club het werkt te laten doen, maar scheppen met de handen om de bal de lucht in te lepelen. Met de rechterhand boven schakel je de handen uit en dat zorgt voor beter en constanter balcontact. Luiten is zeker niet de eerste pro die zo chipt. Matt Fitzpatrick doet het ook en de Engelsman won vorig jaar het US Open, mede dankzij heel goed kort spel.

In Dubai, op de mooie baan van ‘The Track, Meydan Golf’ managed by Troon Golf, nam Luiten voor GOLF.NL uitgebreid de tijd om te laten zien hoe hij de yips overwon en chipt als in zijn beste dagen. Bekijk de video boven dit bericht en probeer het chippen met de handen andersom eens uit. Wie weet werkt de 'Luiten-methode' ook voor jou.


Bron: Golf.nl

102 views

Comments


bottom of page